Zorg aanvragen

Als eerste is er ‘Zorg in Natura” dit is zorgverlening op de oude manier, u vraagt zorg en deze wordt direct geregeld door een zorginstelling. De betaling wordt geregeld tussen zorgverlener en de verzekeraar, u hoeft daar dus verder niets meer aan te doen.

Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een “PGB”, wat staat voor persoonsgebonden budget. Bij het persoonsgebonden budget wordt er een regeling met u als zorgvrager getroffen, u krijgt de mogelijkheid om uw zorgwensen naar eigen inzicht te regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld van twee verschillende zorgaanbieders gebruik maken zonder dat daar een aparte indicatie voor aangevraagd hoeft te worden. Het nadeel van het PGB is dat u zelf geacht wordt administratie bij te houden van de afgenomen zorgverlening. Dat hoeft echter geen probleem te zijn want daar kunnen we een regeling voor treffen die u behoed voor problemen.

Heeft u het gevoel dat u zorg nodig hebt maar u beschikt niet over een indicatie? Om zorgverlening vergoed te krijgen door de verzekering moet er een beoordeling gemaakt worden door de CIZ. Dat is de instantie die beoordeelt of u voor vergoeding in het kader van de AWBZ in aanmerking komt. Als u een indicatie aan wil vragen kunnen wij u daarbij helpen of u kunt ons in de gelegenheid stellen dit voor u te doen.

< Terug naar over ons

Wij leveren zorg in: Amsterdam - Diemen - Het Gooi - Duivendrecht - Amstelveen - Abcoude - Ouderkerk a/d Amstel - Utrecht - Weesp